zradili-pid-chas-okupatsiyi-krimu-i-voyuvali-na-khersonschini-dvokh-ofitseriv-ogolosheno-v-rozshuk

Зрадили під час окупації Криму і воювали на Херсонщині: двох офіцерів оголошено в розшук

 • 559387 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Командиру механізованої роти та начальнику відділення зв’язку – начальнику зв’язку штабу військової частини в АР Крим заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради. Їх оголошено в розшук за грошову винагороду, передає УНН із посиланям на спеціалізовану прокуратуру Південного регіону.

Цитата

"...заочно повідомлено про підозру командиру механізованої роти та начальнику відділення зв’язку – начальнику зв’язку штабу військової частини в АР Крим, за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, у 2014 році, під час тимчасової окупації території АР Крим та Севастополя, внаслідок збройної агресії рф, колишні офіцери не з’явилися на службу в пункті постійної дислокації на материковій частині України, зрадили Військовій присязі на вірність українському народові та відмовились виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України. Перейшовши таким чином на бік ворога, вони вчинили державну зраду.

У подальшому обидва зрадника, проходили військову службу у складі зс рф на керівних посадах й брали активну участь у збройній агресії рф проти України на Херсонському напрямку.

У січні 2015 року вказаним особам заочно повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України) та оголошено в розшук.

Нагадаємо

Оголошено про підозру шістьом генералам російської федерації за організацію вторгнення окупаційних військ на Харківщину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Favbet Foundation разом із партнерами передали для ЗСУ вже 50 авто

     • 574630 переглядiв