zoseredzheni-ne-na-vstanovleni-istyny-u-nabu-vyznaly-naiavnist-serioznykh-problem-pid-chas-rozsliduvan

Зосереджені "не на встановлені істини": у НАБУ визнали наявність серйозних проблем під час розслідувань

 • 32360 переглядiв

Гізо Углава заявив про серйозні проблеми в розслідуваннях НАБУ, спрямованих на досягнення зовнішніх цілей. Він закликав до прозорості та оприлюднення матеріалів справ для відновлення довіри суспільства.

Заступник директора НАБУ Гізо Углава визнав наявність серйозних проблем під час розслідувань справ антикорупціонерами та зазначив, що у бюро зосереджені не на встановлені істини, а на досягненні "зовнішніх цілей", пише УНН.

Гізо Углава стверджує, що сьогодні йдуть спроби його дискредитації, адже з початком досудового розслідування та двох службових розслідувань щодо "зливу даних", розпочалася медійна кампанія проти нього.

Усі ці дії свідчать про серйозні проблеми у процесі розслідувань, які спрямовані на досягнення зовнішніх цілей, а не на встановлення істини

Заступник директора НАБУ вважає, що повернути довіру суспільства до дій НАБУ допоможе оприлюднення матеріалів та інформації, повʼязаної з розслідуваннями справи про "злив" інформації з бюро, яка наразі знаходиться під грифом "Для службового користування" та "Державна таємниця".

Тільки прозорість і відкритість допоможуть відновити довіру суспільства до НАБУ та забезпечать справедливість у даній ситуації

- вважає Углава.

Національне антикорупційне бюро України "відоме" своїм вмінням гучно оголосити про викриття чергової схеми та оголосити про підозру топчиновнику. Однак, нерідко ці справи антикорупціонерів не заходять далі "гучних заяв", адже розвалюються у судах.

Наочним прикладом є кримінальні провадження проти ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна. Обидві справи розвалилися у судах. Однак НАБУ не стало офіційно вибачатися перед ексміністром за незаконне кримінальне переслідування та псування ділової репутації. Сам Омелян наголошував, що розслідування НАБУ завдали йому суттєвих репутаційних збитків.

Ще однією "гучною" справою НАБУ є справа проти вже колишнього міністра агрополітики Миколи Сольського. За версією слідства, Сольський нібито заволодів земельними ділянками у Сумській області, які начебто належали Національній академії аграрних наук. Однак, довести ні те, що ці землі належали НААН, ні те, що ними заволодів Сольський антикорупціонери поки не можуть, хоч і розслідують справу вже п’ять років. Однак, публічні звинувачення зробили своє - Сольський залишив свою посаду міністра.

Лише опинившись на місці людини, проти якої НАБУ веде розслідування, у бюро визнали проблеми. Хоча, на це вказували навіть міжнародні аудитори.

Нагадаємо

У кінці травня НАБУ потрапило у скандал - стало відомо про ймовірне розголошення даних досудового розслідування представниками бюро в інтересах нібито бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по "Великому будівництву".

Через цю справу директор НАБУ Семен Кривонос відсторонив свого першого заступника Гізо Углаву від виконання обов’язків на час досудового розслідування.

Окрім того, 20 червня вийшло ще одне журналістське розслідування про ймовірний злив даних з НАБУ, у якому фігурує вже сам директор бюро Семен Кривонос.

Популярні

Новини по темі

Авіаудар по Харкову: кількість постраждалих зросла до 3

 • 28846 переглядiв