ukenru
zmi-ssha-ta-kitay-budut-obminyuvatisya-rozviduvalnimi-danimi-pro-vpliv-sanktsiy-na-pkhenyan

ЗМІ: США та Китай будуть обмінюватися розвідувальними даними про вплив санкцій на Пхеньян

 • 8805 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. США і Китай досягли домовленості про регулярний обмін інформацією, в тому числі розвідувальної, про ситуацію в КНДР і про вплив на Пхеньян міжнародних санкцій. Про це повідомляє УНН з посиланням на японську газету Asahi.

За даними видання, домовленість про обмін такою конфіденційною інформацією була досягнута під час переговорів президента США Дональда Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна в листопаді у Пекіні. Як повідомляють джерела газети, мова йде про регулярні консультації між військовими і розвідувальними органами двох країн і про створення ними гарячих ліній зв'язку, зокрема між командуванням сил США в Республіці Корея і військовим керівництвом КНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США виступили за більшу прозорість в роботі ООН

Про виконання санкцій щодо КНДР, як повідомляє видання, китайські торгові, митні та фінансові інстанції будуть через певні відрізки часу інформувати колег в Сполучених Штатах. На двосторонніх консультаціях, повідомляє газета, можуть розглядатися і питання співпраці на випадок конфлікту на Корейському півострові або краху існуючого там режиму. Йдеться, зокрема, про те, як в зазначених можливих обставин взяти під контроль ядерну зброю КНДР і що робити з потоками біженців.

Нагадаємо, 20 грудня представники США передали своїм колегам з Китаю проект резолюції Ради Безпеки ООН про посилення режиму санкції відносно КНДР, а вже 22 грудня Рада Безпеки ООН одноголосно проголосувала за введення нових санкцій проти Північної Кореї у відповідь на їхні останні випробування міжконтинентальних балістичних ракет.

Українські Національні Новини

Новини Світу