ukenru
zmi-rosiyskiy-bank-zbirayetsya-zakriti-dochku-v-ukrayini

ЗМІ: російський банк збирається закрити "дочку" в Україні

 • 12634 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. Російський "Внешэкономбанк" фактично відмовився від ідеї продати свій дочірній "Промінвестбанк" в Україні. Про це пише російське видання "Коммерсант", передає УНН.

Про те, що "ВЭБ" вирішив відмовитися від продажу "Промінвестбанку", повідомило джерело в російській держкорпорації і підтвердило джерело, близьке до української "дочки".

За словами одного зі співрозмовників, російська держкорпорація "повністю розриває відносини з останнім покупцем - українським і російським бізнесменом Павлом Фуксом, оскільки йому у жодній з конфігурацій не вдалося погодити угоду з Національним банком України (НБУ)" і "ВЭБ" вирішив піти "шляхом згортання бізнесу в Україні".

Як зазначається, зараз "дочка" роскорпорації в Україні згортає операції: перестає видавати нові кредити і залучати вклади.

"Держкорпорація схиляється до закриття "Промінвестбанку", але остаточне рішення буде прийнято в листопаді. Експерти вважають, що збитки "ВЭБ" від закриття українського банку можуть сягнути близько 13 млрд руб. (близько 190 млн дол. - ред.)", - пише видання.

Нагадаємо, у березні Національний банк України продовжив санкції щодо ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "ВТБ Банк" та ПАТ "БМ Банк".

Українські Національні Новини

Економіка