zhitelyam-okupovanoyi-luganschini-pogrozhuyut-deportatsiyeyu-cherez-vidmovu-vid-pasporta-rf-ova

Жителям окупованої Луганщини погрожують депортацією через відмову від паспорта рф - ОВА

 • 481646 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. На окупованих територіях Луганської області місцевим мешканцям окупанти погрожують депортацією, якщо вони не отримають паспорти рф у встановлені терміни. Про це повідомив у вівторок голова ОВА Артем Лисогор, пише УНН.

Цитата

"Тиск на жителів так званої "лнр" посилюється. Згідно з законодавством рф, із 1 липня 2024 року людину без російського паспорта визнаватимуть іноземним громадянином і на неї очікує депортація, якщо вона становитиме загрозу для окупантів. Загарбники цим указом вже передбачили, що мешканці так званих "нових територій", які не прийняли громадянство рф, визнаються іноземними громадянами і можуть бути видворені, якщо становлять загрозу національній безпеці рф. Самі розумієте, що порушення національної безпеки – це практично будь-яка дія наших громадян, яку вони можуть вчинити", - повідомив Лисогор.

Додамо

На тимчасово окупованих територіях росіяни примусово паспортизують дітей від 14 років, при цьому в іншому випадку погрожують позбавляти батьків батьківських прав. Без паспорта рф неможливо робити будь-які офіційні чи фінансові операції, випускникам - отримати диплом чи скласти іспити.

Українських громадян, які відмовились від отримання російського паспорта, окупанти у місті Старобільськ примусово виселяють із власних осель.

Російські окупанти у Луганській області замінюють колаборантів на чиновників з рф, силовиків відправляють на фронт. Зі слів голови ОВА, нещодавно отримав повістку начальник паспортного столу з окупованого Довжанська. Не рятують ані позиція, ані темпи паспортизації, вказав Лисогор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти Жовтої стрічки розмалювали патріотичні графіті в тимчасово окупованому Луганську

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сили оборони знищили російського "Алігатора"

     • 331344 переглядiв

    росія може бути причетна до вибуху в турецькому порту - Юсов

     • 264177 переглядiв