ukenru
zhitel-vinnichchini-ne-splativ-do-byudzhetu-mayzhe-1-mln-griven-podatku

Житель Вінниччини не сплатив до бюджету майже 1 млн гривень податку

 • 7464 переглядiв

КИЇВ-ВІННИЦЯ. 29 листопада. УНН. Житель Вінницької області у декларації про майновий стан і доходи зазначив суму інвестиційного прибутку від продажу інвестиційного активу в розмірі, що перевищувала 10 млн 517,5 тис. грн, однак недоплатив 949 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Про це УНН-Центр повідомили у Відділі комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за інформацією відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

При цьому сума доходу, отриманого від продажу інвестиційного активу становила 16 млн 100 тис. грн, а задекларована сума витрат на придбання вказаного інвестиційного активу — 5 млн 582,5 тис. грн. Після розрахунку за результатами декларування громадянин “В” сплатив до бюджету 1 млн 787,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Під час відпрацювання даних з’ясували, що задекларований інвестиційний дохід громадянин отримав від продажу належної йому частки в статутному фонді одного з ТОВ, фактична вартість якої на момент продажу становила 5 млн 600 тис. грн. Але цю суму у якості внеску до статутного фонду платник податку не здійснював. Їх вносила юридична особа — ТОВ.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за ознаками злочину, відповідальність за яку передбачено ст. 366 КК України. Утім, усвідомивши провину, під час розслідування кримінальної справи громадянин відшкодував збитки, нанесені державі,у повному обсязі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП