ukenru
zernoviy-koridor-pratsyuye-u-planovomu-rezhimi-ankara-povidomila-pro-sche-dva-sudna

"Зерновий коридор" працює у плановому режимі: Анкара повідомила про ще два судна

 • 167018 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Ще два судна вирушили у межах "зернової" угоди з експорту української агропродукції Чорним морем, повідомляє Міноборони Туреччини, пише УНН.

Цитата

"Відвантаження зерна в портах України продовжується у плановому режимі під контролем Спільного координаційного центру. Станом на сьогоднішній ранок ще 2 кораблі вирушили на відвантаження з портів України", - повідомляє МО Туреччини у Twitter.

Доповнення

Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Південний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого. Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зерна.

Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

За 20 днів з початку роботи "зернового коридору" - з українських морських портів вийшло 27 суден, на борту яких сукупно 670 тисяч тонн агропродукції, повідомили в Мінінфраструктури. Також зайшло під завантаження 18 суден, на розгляді було ще близько 40 заявок на захід до портів.

Українські Національні Новини

Економіка