zelenskyi-zustrivsia-z-biznesom-na-poltavshchyni-ta-poobitsiav-zrobyty-vse-dlia-posylennia-ppo-rehionu

Зеленський зустрівся з бізнесом на Полтавщині та пообіцяв зробити все для посилення ППО регіону

 • 41437 переглядiв

Президент Зеленський провів зустріч з представниками бізнесу на Полтавщині. Він подякував підприємцям за внесок в економіку та пообіцяв посилити протиповітряну оборону регіону.

Під час робочої поїздки на Полтавщину Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками бізнесу в межах економічної платформи "Зроблено в Україні", під час якої запевнив - держава робитиме все для посилення ППО регіону, передає УНН із посиланням на ОП.

Глава держави подякував підприємцям та працівникам за те, що вони залишаються в Україні та роблять свій внесок у вітчизняну економіку.

"Для нас важливо зберегти все те, що робиться, і те, що зроблено в Україні. Дякую за вашу роботу, за ідеї, найголовніше – за те, що зберегли підприємства, а значить, зберегли людей, заробітну плату людям. Це і є внесок в збереження України", – сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив на тому, що держава робитиме все для посилення ППО регіону.

Під час зустрічі також обговорили відновлення енергетики та можливості для бізнесу. Зокрема, "Доступні кредити 5-7-9%" на купівлю енергетичного обладнання, скасування мит і ввізного ПДВ для нього, а також спрощення процедур для встановлення власної генерації.

Перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що цього року в межах програми "Зроблено в Україні" Полтавщина отримає щонайменше 1,8 млрд грн.

"Аграрії вже отримують компенсації за купівлю вітчизняної сільськогосподарської техніки, індустріальні парки вже можуть подавати документи в банки на відшкодування від держави за будівництво інженерно-транспортної інфраструктури та приєднання до електромереж, інвестори, які готові вкладати понад 12 мільйонів євро, уже можуть подавати заявки на компенсації також", – зауважила Юлія Свириденко.

Сирський має представити оновлену структуру роботи систем ППО - Зеленський29.07.24, 20:49

Популярні

Новини по темі