zelenskyi-pidpysav-zakon-pro-peredyslokatsiiu-viiskovykh-chastyn

Зеленський підписав закон про передислокацію військових частин

 • 23858 переглядiв

Президент України підписав закон щодо передислокації військових частин під час воєнного стану. Рішення про передислокацію прийматиме Генштаб ЗСУ за погодженням з Міноборони.

У вівторок, 6 серпня, президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо передислокації військових частин під час дії воєнного стану. Про це пише УНН з посиланням на картку законопроєкту на сайті парламенту.

Деталі

06.08.2024 повернуто з підписом від Президента України

- йдеться в статуті документа. 

Доповнення

Згідно з пояснювальною запискою, закон доповнює статтю 6 Закону України "Про Збройні Сили України" новим абзацом, згідно з яким під час дії воєнного стану передислокація військових частин, а також військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних Сил України до рівня з’єднання здійснюється за рішенням Генерального штабу Збройних Сил України за погодженням з Міністерством оборони України.

Очікується, що прийняття проєкту Закону сприятиме зміцненню національної безпеки і оборони України з урахуванням розвитку сучасної геополітичної ситуації.

Нагадаємо

Президент України підписав законопроєкти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб. Згідно з документами, дія обох заходів буде продовжена з 12 серпня 2024 року.

Командири військових частин зможуть здійснювати призов добровольців без залучення ТЦК - Генштаб 01.08.24, 19:34

Популярні

Новини по темі

Навчальний рік у Києві розпочнеться 1 вересня – Кличко

 • 16548 переглядiв

Фільм "Я, "Побєда" і Берлін" тепер доступний на Netflix

 • 9369 переглядiв

Для половини українців дефіцит кадрів став проблемою

 • 15275 переглядiв