ukenru
zelenskiy-zaklikav-zbilshiti-kilkist-sistem-patriot-do-postavki-vinischuvachiv

Зеленський закликав збільшити кількість систем Patriot до поставки винищувачів

 • 389314 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський просить світових лідерів надати більше систем Patriot доти, доки в Україну не буде поставлено винищувачі, заявив він під час спілкування з представниками ЗМІ в межах другої зустрічі Європейської політичної спільноти у Молдові, інформує УНН.

Цитата

"До винищувачів ще треба дожити, не втратити багато людей. І тому дуже важливо мати захист. Чому "Петріот"? Тому що "Петріоти" показали всьому світу, як це працює: ми збиваємо будь-який вид ракет російської федерації. І це дуже важливий висновок щодо захисту світу, захисту Європи", – сказав Глава держави.

"Почнемо з нашої території, бо в нас найгарячіше, у нас війна. "Петріоти" працюють. Поки в нас не буде літаків, нам потрібно більше "Петріотів". Тому нам потрібна коаліція "Петріотів", – зазначив Володимир Зеленський.

"Сьогодні нам складно – у нас немає сучасних винищувачів, і тому перевага в небі – у російської федерації. Але наша мотивація все одно сильніша, тому я впевнений у нашій перемозі. Я вдячний, що партнери почули нас".

Додамо

Президент України, який перебуває на саміті Європейського політичного співтовариства в Молдові, раніше заявляв, що почув "потужну підтримку" від союзників щодо надання Україні винищувачів, а також навчання українських пілотів.

За словами офіційних осіб США, у травні одна з двох систем Patriot в Україні зазнала незначних пошкоджень під час ракетного удару росії по Києву.

Українські Національні Новини

Політика