ukenru
zelenskiy-vidreaguvav-na-rishennya-tribunalu-schodo-ukrayinskikh-moryakiv

Зеленський відреагував на рішення трибуналу щодо українських моряків

 • 16529 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права у Гамбурзі щодо зобов'язання Росії звільнити захоплених українських моряків і повернути кораблі, вказавши, що виконання РФ наказу трибуналу може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною, передає УНН.

"Виконання РФ наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною. Таким чином Росія може зробити крок до розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем у цивілізований спосіб. Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі. Але ми дуже чекаємо наших хлопців удома!", - вказав Глава держави у Facebook.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал зобов’язав Росію звільнити українських моряків.

Україна очікує від РФ швидкого виконання наказу трибуналу щодо звільнення моряків.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика