zelenskiy-pidpisav-zakon-pro-dekolonizatsiyu-ta-derusifikatsiyu-toponimiyi

Зеленський підписав закон про деколонізацію та дерусифікацію топонімії

 • 1399682 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закон про деколонізацію та дерусифікацію топонімії. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Деталі

Законопроектом №7253 забороняється присвоювати географічним об’єктам назви, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують державу-окупанта або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події, її діячів, які здійснювали військову агресію проти України та інших суверенних країн, державну тоталітарну політику та практику, пов’язану з переслідуванням опозиції (опозиційних діячів), дисидентів та інших осіб за критику тоталітарного радянського та тоталітарного російського режиму, зокрема й громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях України або тимчасово перебували на території державиокупанта та стали жертвами переслідування з боку російських репресивних органів.

Нагадаємо

У березні Верховна Рада підтримала законопроект №7253 щодо деколонізації та дерусифікації топоніміки, на тлі війни рф проти України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Столтенберг: наш головний пріорітет - протиповітряна оборона

     • 679603 переглядiв

    Латвія вирішила поставити Україні всі свої ПЗРК Stinger

     • 645689 переглядiв