ukenru
zelenskiy-pidpisav-ukaz-pro-vidznachennya-25-yi-richnitsi-konstitutsiyi-ukrayini

Зеленський підписав указ про відзначення 25-ї річниці Конституції України

 • 14171 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 25-ї річниці Конституції України. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Цитата:

"Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 128/2021 "Про відзначення 25-ї річниці Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що метою документа є організація гідного святкування у 2021 році річниці Конституції, враховуючи її важливе значення у розбудові правової та демократичної держави.

Так, згідно з указом, Кабінет Міністрів має утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 25-ї річниці Конституції України, визначивши співголовами Прем'єр-міністра та керівника Офісу Президента України та залучивши до його складу представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, громадських об'єднань.

"На підставі пропозицій Організаційного комітету та з урахуванням епідемічної ситуації у державі уряд має розробити та забезпечити, зокрема, проведення у місті Києві та інших населених пунктах урочистих заходів за участю представників центральної та місцевої влади, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій та громадськості", - зазначається в повідомленні.

Крім того, необхідно організувати проведення до 25-ї річниці Конституції конкурсу серед студентів та молодих науковців на найкращу наукову роботу щодо розвитку конституційно-правового регулювання.

Також уряд має сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на утвердження в Україні засад правової держави, підтримку незворотності європейського та євроатлантичного курсу України, і забезпечити широке висвітлення заходів з відзначення 25-ї річниці Конституції України.

"Національний банк України має виготовити та випустити в обіг пам'ятну монету", - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ має запросити до участі в урочистостях представників дипломатичного корпусу іноземних держав, міжнародних організацій, української діаспори, а також забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості за кордоном заходів до річниці Конституції.

Доповнення

В Україні День Конституції відзначають 28 червня.

Нагадаємо, в Міноборони розповіли, що на параді до 30-річчя Незалежності України планують, зокрема, продемонструвати новітні розробки військової техніки, новий стройовий крок, провести річковий військовий парад на Дніпрі та організувати зведений оркестр у тисячу музикантів.

Українські Національні Новини

Політика