zavtra-sud-krimu-rozglyane-apelyatsiyu-na-aresht-ukrayinskikh-moryakiv

Завтра "суд" Криму розгляне апеляцію на арешт українських моряків

 • 14910 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Завтра в підконтрольному РФ Верховному суді Криму відбудеться розгляд апеляційних скарг на постанови про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо військовополонених українських моряків. Про це повідомив координатор групи адвокатів Микола Полозов в Facebook, передає УНН.

"Завтра, 19.12.18, в Верховному суді Криму відбудеться розгляд апеляційних скарг на постанови про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо наступних військовополонених українських моряків: Будзило Юрій, Беспальченко Віктор, Цибізов Сергій, Оприско Андрій, Варімез Володимир", - повідомив адвокат.

За його словами, участь військовополонених моряків в судовому засіданні буде забезпечено системою відеоконференц-зв'язку з СІЗО Лефортово. Засідання суду щодо всіх моряків розпочнеться о 10:00, а розгляд буде здійснюватися по черзі.

"Три адвоката з кримської групи нашої команди захисту будуть присутні безпосередньо в суді. Два адвоката з московської групи братимуть участь в засіданні з СІЗО Лефортово по ВКЗ, де кожен буде перебувати зі своїм підзахисним. Про це досягнута домовленість зі слідством і адміністрацією СІЗО Лефортово. Дозвіл слідчого на допуск адвокатів в СІЗО передано", - додав Полозов.

Нагадаємо, вже десятий захоплений росіянами в районі Керченської протоки український моряк, який перебуває в російському СІЗО, назвав себе військовополоненим.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ.

Українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Прем'єр Бельгії подав у відставку

     • 10686 переглядiв

    ЄСПЛ вимагає від Росії довідки про стан Гриба

     • 8134 переглядiв

    В Одесі "замінували" апеляційний господарський суд

     • 50346 переглядiв

    Черкаси заполонили азартні клуби

     • 9840 переглядiв

    Мессі вп'яте став володарем "Золотої бутси"

     • 19698 переглядiв