ukenru
zavtra-slugi-narodu-obgovoryat-proekt-derzhbyudzhetu

Завтра “Слуги народу” обговорять проект Держбюджету

 • 20253 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Завтра, 18 жовтня, відбудеться засідання фракції “Слуга народу” на якому будуть обговорювати зокрема і проект бюджету України на наступний рік. Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

“В понеділок, 18 жовтня, о 19:00 відбудеться засідання фракції „Слуга Народу“. Серед питань порядку денного — обговорення проекту державного бюджету на 2022 рік”, — написала вона.

Контекст

Нагадаємо, презентація Бюджету-2022 відбулася під гаслом "Інвестиції в людину, країну, майбутнє". 

Уряд заявляє, що зробив акцент на соціальній спрямованості і, зокрема, у пріоритетному порядку планує залучати ресурси на забезпечення якісного рівня медицини - зростання зарплат лікарів у 1,6 раза. Забезпечення виплати стипендій для 190 тисяч студентів - додаткові витрати бюджетів у 1,1 млрд гривень.

5,95% ВВП планують направити на сектор оборони і безпеки. А на розвиток інфраструктури буде направлено майже 10 млрд грн додатково в порівнянні з поточним роком.

Як раніше повідомляв УНН, робоча група комітету ВР з питань бюджету розпочала розгляд поправок до законопроекту 6000 - Державний бюджет на 2022 рік. 12 і 13 жовтня протягом дня депутати розглядали їх по порядку і сформували рекомендації для вирішення комітету. 18 жовтня комітет розгляне поправки до закону і сформує рекомендації для Верховної Ради. Всього правок подано близько 3200, вагома їх частина стосується дотацій і субвенцій місцевим бюджетам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні при ВР може з’явитися Бюджетний офіс, запуск якого обійдеться в 20 млн доларів

Українські Національні Новини

Політика