ukenru
zavtra-agrariyi-perekriyut-trasi-v-shesti-oblastyakh-ukrayini

Завтра аграрії перекриють траси в шести областях України

 • 13560 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. У четвер, 15 березня, аграрії перекриють траси в Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Одеській областях. Про це повідомили в громадській спілці "Всеукраїнська аграрна рада", передає УНН.

Дороги будуть заблоковані з 10:30 до 11:30 на ділянках:

  • Кіровоградської області: автодорога М-12, у 10 км від м. Новоархангельськ (поруч з кафе "Козацька застава");
  • Черкаської області: автодорога Е-95, пост поліції поблизу м. Умань;
  • Херсонської області: автодорога Р-47, с. Козацьке;
  • Чернігівської області: автодорога М-01, с. Кіпті;
  • Вінницької області: автодорога М-12, Гайсинський район, с. Степове;
  • Одеській області: автодорога М-15, Ізмаїльський район, с. Кирнички.

Повідомляється, що дороги також можуть бути заблоковані в Рівненській, Полтавcькій, Хмельницькій та Тернопільській областях.

У громадській організації пояснили, що на такий радикальний крок фермерів підштовхнула податкова політика влади на користь аграрних олігархів.

"Згідно зі змінами в Податковому кодексі, Верховна Рада скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Ця норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам і міжнародним транснаціональним корпораціям. У той же час вона шкодить малим і середнім сільгоспвиробникам. У разі, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних культур буде скасовано, збитки малих і середніх аграріїв можуть досягти більше 6 млрд грн", - повідомили у "Всеукраїнській аграрній раді".

Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних культур. Якщо народні обранці не підтримають цю законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватися і набувати великих масштабів, вказали у ВАС.

"Наступні перекриття доріг заплановано на 20 березня. Точний час і місця перекриття доріг будуть повідомлені у п'ятницю, 16 березня. Будь ласка, майте на увазі цю інформацію при плануванні ваших поїздок. Просимо вашого розуміння за вимушені незручності", - підкреслили в громадській організації.

Раніше громадські діячі повідомляли, що зміни до Податкового кодексу прийнято на користь великих переробних підприємств, головним серед яких значиться агрохолдинг "Кернел", що належить народному депутату, члену податкового комітету ВР Віталію Хомутинніку.

Українські Національні Новини

Політика