ukenru
zapusk-proektu-obyiznoyi-dorogi-navkolo-kiyeva-zaplanovaniy-tsogo-roku-zelenskiy

Запуск проекту об’їзної дороги навколо Києва запланований цього року - Зеленський

 • 29024 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. У цьому році планують розпочати реалізацію Київської обхідної дороги. Її загальна протяжність 150 км. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Інфраструктура", передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Наша мета на 2021 рік — це 4,5 тисячі кілометрів державних доріг та 2 тисячі кілометрів місцевих доріг. Окрім цього, ми маємо кілька дуже амбітних, пріоритетних проектів. Один з них це Київська обхідна дорога. Чи не від початку незалежності України про неї багато хто говорив, обіцяв, але ніхто так і не побачив цю дорогу. Ми плануємо розпочати реалізацію Київської обхідної дороги вже цьогоріч. Її загальна протяжність 150 км“, - розповів Зеленський.

За його словами, інший амбітний проект присвячений 30-річчю незалежності України.

“Це траса М-30. Це буде найдовша дорога України - 1400 км, яка з’єднає схід та захід нашої Батьківщини”, — сказав Зеленський.

Доповнення

12 серпня минулого року Укравтодор показав черговий план об’їзної дороги для Києва — Київської обхідної дороги (КОД).

Про цю дорогу говорять вже давно. Минулого року у серпні в Укравтодорі заявили, що вперше за весь час обговорення проектів обходу Києва зробили практичний крок – оголосили тендер на розробку проекту першої ділянки КОД. Йдеться про ділянку між автодорогами М-06 Київ – Чоп та М-05 Київ – Одеса, від Бузової до Глевахи. Ця ділянка протяжністю 35,2 км повинна мати 2 штучні споруди через Бобрицю та Ірпінь, добовий трафік, як очікується, становитиме 60-65 тис. автомобілів. Вже до кінця 2020 року очікувався проект цієї ділянки, і в 2021-му - початок будівництва першої черги КОД.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення, згідно з яким на будівництво, реконструкцію та ремонти доріг у 2021 році планується виділити 23,3 млрд грн. При цьому лідером за обсягом отриманих на це коштів стала одна область - Дніпропетровська, якій передбачається майже десята частина від загальної суми.

Ситуація з дорогами в Україні

Президент України Володимир Зеленський зі своєю програмою "Велике будівництво" приписує собі великі обсяги ремонту доріг. В одному з інтерв'ю наприкінці минулого року він зазначав, що "вже зробили, й це підтверджено, чотири тисячі кілометрів доріг у цьому (2020 - ред.) році, що перевищує загальну кількість кілометрів доріг, зроблених за попередні 10 років. За рік зробили в 10 разів більше, ніж за десять років у сумі". Однак, такі ж заяви лунали і за попередньої влади, і цифри за рік називалася майже такі ж.

Водночас багато критики лунало щодо виділення коштів на будівництво доріг з “ковідного фонду”. Для порівняння, на кінець 2020 року з нього на будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг державного значення було спрямовано 24,9 млрд грн, тоді як на охорону здоров’я — 14,7 млрд грн.

Зокрема, колишній радник голови Офісу Президента Андрія Єрмака Ігор Уманський заявляв, що кошти з коронавірусного фонду, які виділили на будівництво доріг, присвоїв так званий “картель”.

Зауважимо, всього в Україні на сьогодні 419,4 тис. км доріг. Всі вони у зоні відповідальності різних інституцій. Державних доріг в Україні 46,6 тис. км. Вони належать Укравтодору. За них відповідають його структурні підрозділи в областях.

Українські Національні Новини

Економіка