ukenru
zaporizki-deputati-vimagayut-zvilnennya-ministra-kulturi-ye-nischuka

Запорізькі депутати вимагають звільнення міністра культури Є.Нищука

 • 9891 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 30 листопада. УНН. На сьогоднішній сесії Запорізької міськради депутати ухвалили рішення щодо звернення до Верховної Ради і Кабінету міністрів України з вимогою звільнити міністра культури Євгена Нищука, передає кореспондент УНН.

Запорожців обурив той факт, що Є.Нищук на одному з центральних телеканалів назвав Запоріжжя "завезеним" містом.

Демократичні фракції Запорізької міськради не підтримали ініціативу колег, але ж рішення, всеодно прийняли. "За" проголосували 33 депутати з 55 присутніх.

Нагадаємо, 21 листопада міністр культури Євген Нищук в ефірі одного з телеканалів сказав: "Другим безпековим моментом це є культура. Тому що вона має здатність виховувати і формувати суспільство. І ця ситуація, яка склалася на сході й півдні країни, – це прірва свідомості. Більше того, коли ми так багато говорили про генетику, на Запоріжжі, на Донбасі, на тому... це ж міста завезені. Немає там ніякої генетики. Це свідомо завезені. Черкаси – це славетний гетьманський шевченків край, саме місто Черкаси наполовину завезене. Чого? Бо боялися цього Шевченківського духу. І так робили, це була технологія радянського союзу".

Українські Національні Новини

Політика