zamyliuvannia-ochei-v-tspd-poiasnyly-chomu-obmezhennia-kytaiu-na-eksport-droniv-ne-vplyne-na-pidtrymku-rf

"Замилювання очей": в ЦПД пояснили, чому обмеження Китаю на експорт дронів не вплине на підтримку рф

 • 22753 переглядiв

Керівник ЦПД при РНБО заявив, що обмеження Китаю на експорт готових дронів не вплине на ситуацію на полі бою. росія переважно закупляє запчастини та виготовляє безпілотники самостійно, тому важливо посилити контроль за компонентами.

Рішення Пекіну обмежити експорт готових дронів, які використовуються на війні не зможе вплинути на ситуацію на полі бою. Все через те, що росія переважно закупляє запчастини для безпілотників та виготовляє їх самостійно. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, передає УНН.

Деталі

Китай посилює контроль над експортом дронів на тлі звинувачень у підтримці рф. Але це нічого не дасть 

- переконаний Коваленко. 

Він пояснив, що низка урядових органів, включаючи Центральну військову комісію, додали до "чорного списку" дрони з високоточною вимірювальною технікою. Ці зміни доповнюють перелік, опублікований минулого року, і набудуть чинності з 1 вересня.

За його словами, попри те, що обмеження на експорт споживчих дронів були зняті, Міністерство комерції Китаю підтвердило свою позицію, що цивільне обладнання не повинно використовуватися для "поширення зброї масового знищення, тероризму або військових цілей".

Тепер про те, чому це замилювання очей. Бо саме зараз важливо посилити контроль за компонентами, які йдуть на росію. Бо росіяни збирають дрони на власній території. Також росія спокійно отримує через китайські компанії компоненти до ракет та іншої зброї 

- пояснив керівник ЦПД.

Коваленко додав, що таке "замилювання" когось можливо й влаштує. А втім, за його словами, наразі не видно справжніх зусиль Китаю перешкодити росії вести агресивну війну проти України.

Нагадаємо

Китай розширив обмеження на експорт військових безпілотників після візиту глави МЗС України. Пекін заперечує звинувачення у постачанні зброї росії та посилює контроль за експортом товарів подвійного призначення.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі

Кількість жертв зсувів ґрунту в Індії зросла до 277

 • 12113 переглядiв

Вступники подали понад 995 тисяч заяв до вишів

 • 11626 переглядiв