zaklikayut-do-diplomatiyi-kitay-vidreaguvav-na-raketni-obstrili-rf-kritichnoyi-infrastrukturi-v-ukrayini

Закликають до дипломатії: Китай відреагував на ракетні обстріли рф критичної інфраструктури в Україні

 • 419727 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Міністерство закордонних справ Китаю відреагувало на ракетні удари росії по об’єктах критичної інфраструктури України. Країна закликала сторони посилити дипломатичні зусилля. Про це УНН пише з посиланням на заяву МЗС Китаю.

Відповідаючи на запитання, чи вважає Пекін, що обстріл ракетами цивільної інфраструктури є захистом законних інтересів безпеки росії, речник МЗС КНР Чжао Ліцзянь закликав сторони заохочувати дипломатичні зусилля.

Цитата

"Я чітко виклав позицію Китаю щодо кризи в Україні. За нинішніх обставин усім сторонам необхідно зберігати спокій і виявляти стриманість, заохочувати та підтримувати всі дипломатичні зусилля, спрямовані на мирне врегулювання кризи в Україні, та спільно працювати над деескалацією", - сказав Чжао Ліцзянь.

Деталі

Речник також уникнув прямої відповіді на запитання, чи підтримує Китай Україну в експорті зерна.

"Щодо продовольчої проблеми, Китай висунув ініціативу щодо міжнародного співробітництва у сфері продовольчої безпеки. Ми готові активізувати спілкування та співпрацю з усіма сторонами, щоб досягти більшого міжнародного консенсусу та допомогти забезпечити глобальну продовольчу безпеку", - зазначив представник МЗС.

Доповнення

Речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь заявив, що нібито нічого не знає про російську атаку дронів-камікадзе на Київ 17 жовтня і закликав сторони бути "стриманими".

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко після цього заявив, що вдавати, що нічого не відбувається, коли про це говорить весь світ, некоректно.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Жителів кількох областей попередили про можливі вибухи

     • 305434 переглядiв

    Одещина: ППО збила три ворожі ракети Х-59

     • 795601 переглядiв

    ДБР відкрило вже понад 1000 справ щодо зрадників і колаборантів

     • 209660 переглядiв

    Ще плюс 800: Генштаб оновив інформацію про знищених окупантів

     • 257941 переглядiв