ukenru
zakhist-s-kurchenka-zayaviv-vidvid-suddi-u-zasidanni-ogolosheno-perervu-na-neviznacheniy-termin

Захист С.Курченка заявив відвід судді, у засіданні оголошено перерву на невизначений термін

 • 7454 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Захист бізнесмена Сергія Курченка, якого підозрюють у скоєнні тяжких злочинів у банківській сфері та у сфері господарських операцій зі зрідженим газом, у Печерському районному суді Києва заявив відвід слідчому судді Володимиру Карабаню, який розглядає клопотання ГПУ про обрання запобіжного заходу С.Курченку, передає кореспондент УНН.

"Є відвід у зв'язку з тим, що перше засідання було призначено з порушеннями, оскільки засідання було призначено до того, як суд отримав докази, що сторона захисту отримала матеріали клопотання", - заявила адвокат Анастасія Честякова.

Таким чином, за її словами, є підстави вважати, що суд діє за домовленістю з прокуратурою.

"Ця справа передана на розгляд із порушеннями територіальної підсудності", - сказав адвокат Юрій Сухов.

За його словами, орган досудового слідства, а саме ГСУ ГПУ, розташований на вулиці Борисоглібській, тому справу має розглядати Подільський райсуд Києва.

"Я також заявляю вам відвід", - додав захисник.

"Я вважаю, що твердження захисту є надуманими,.. немає жодних доказів про упередженість судді", - заявив прокурор Адріан Лупу.

"У судовому засіданні оголошується перерва на невизначений термін до розгляду відводу судді Карабаню", - сказав слідчий суддя.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 3 січня розпочав розгляд клопотання ГПУ про обрання запобіжного заходу бізнесмену Сергію Курченку, якого підозрюють у вчиненні тяжких злочинів у банківській сфері та злочинів у сфері господарських операцій зі зрідженим газом

Українські Національні Новини

Кримінал та НП