zakhid-vitaye-vidkrittya-punktu-propusku-mizh-yegiptom-ta-gazoyu-dlya-dopomogi

Захід вітає відкриття пункту пропуску між Єгиптом та Газою для допомоги

 • 185684 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Пункт пропуску "Рафах" на кордоні між Єгиптом та сектором Гази відкрили для допомоги, на що вже почали реагувати світові лідери, пише УНН.

Цитата

"Вантажівки з рятувальною допомогою починають переправлятися з Рафаха до сектору Гази. Ця допомога є рятівним колом для тих, хто страждає. Але це може бути одноразовим. Велика Британія продовжує наполягати на наданні гуманітарного доступу до Гази", - написав у соцмережі X голова МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі.

"Я вітаю відкриття прикордонного пропуску Рафах на кордоні з Газою для гуманітарної допомоги. Це важливий перший крок, який полегшить страждання безневинних людей. Я дякую всім, хто зробив це можливим", - вказала своєю чергою голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у соцмережі X.

Нагадаємо

21 жовтня вранці вантажівки з гуманітарною допомогою почали в'їжджати до сектору Гази з боку прикордонного пункту пропуску "Рафах" між Єгиптом та заблокованим сектором Гази. Як повідомляє Al Mayadeen, перші транспортні засоби належать Палестинському Червоному Півмісяцю та агентству ООН - БАПОР (UNRWA).

بدء دخول أولى السيارات التابعة للهلال الأحمر الفلسطيني والأونروا إلى الجانب المصري لمعبر رفح لنقل المساعدات إلى داخل قطاع #غزة #طوفان_الأقصى #فلسطين_المحتلة#معبر_رفح pic.twitter.com/j6uY6AC43N

— قناة الميادين (@AlMayadeenNews) October 21, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф уночі завдала ракетний удар по Миколаївщині - ОВА

     • 317033 переглядiв

    Окупанти вночі обстріляли з міномета прикордоння Сумщини

     • 210329 переглядiв