ukenru
zaharbnyky-poshyriuiut-feik-pro-nibyto-vziattia-u-polon-nachalnyka-hur-budanova-tsentr-stratehichnykh-komunikatsii

Загарбники поширюють фейк про нібито взяття у полон начальника ГУР Буданова - Центр стратегічних комунікацій

 • 100134 переглядiв

російські пропагандисти вигадали фейк про главу ГУР Кирила Буданова. Нібито він потрапив у полон до окупантів.

кремлівські"z-воєнкори" поширюють фейк про нібито взяття в полон начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова. Насправді цей фейк росіяни тиражували ще у жовтні 2023 року, а для його створення використали технологію діп-фейк з обличчям Буданова. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

Деталі

Як зазначається в повідомленні, росіяни почали розповсюджувати інформацію про взяття в полон начальника ГУР Кирила Буданова після масштабного ракетного удару по позиціях ЗСУ. Про це масово повідомляють кремлівські "z-воєнкори".

Насправді, пропагандисти вже "брали у полон Буданова" – цей фейк вони тиражували ще у жовтні 2023 року. Пропаганда для створення цієї брехні використала технологію діп-фейк з обличчям очільника Головного управління розвідки,

- повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо

російські пропагандистські ресурси розповсюджують фейкову інформацію про нібито ураження під час ракетної атаки на Київ 25 березня ЗРК Patriot та штаб-квартири ГУР у Києві. Ця інформація не відповідає дійсності.