zaes-znovu-v-zoni-pidvyshchenoho-ryzyku-nebezpeky-cherez-vorozhi-obstrily-poshkodzheno-liniiu-elektropostachannia

ЗАЕС знову в зоні підвищеного ризику небезпеки: через ворожі обстріли пошкоджено лінію електропостачання

 • 21360 переглядiв

Через російські обстріли пошкоджено одну з двох ліній електропостачання ЗАЕС. Існує ризик втрати зовнішнього живлення для охолодження реакторів у разі пошкодження другої лінії.

Через ворожі обстріли знову пошкоджено одну з двох ліній електропостачання Запорізької АЕС, повідомили у вівторок у НАЕК "Енергоатом", пише УНН.

Деталі

"ЗАЕС знову перебуває в зоні підвищеного ризику небезпеки. Наразі ЗАЕС зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі", - ідеться у повідомленні НАЕК у Telegram.

Як повідомляється, "2 вересня 2024 року через російські обстріли сталося пошкодження однієї з двох зовнішніх повітряних ліній, через яку тимчасово окупована Запорізька АЕС отримує живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб".

У разі пошкодження другої лінії, за даними НАЕК, виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів, що охолоджують активні зони реакторів і басейни витримки палива ЗАЕС.

"Українські фахівці поки не можуть оглянути місце пошкодження і розпочати ремонт лінії, адже існує реальна загроза повторного обстрілу ділянки російськими військами. Лінію відремонтують, як тільки спеціалістам буде гарантована безпека", - повідомили в Енергоатомі.

Зеленський: росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС19.08.24, 10:19

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 3 вересня: долар незначно виріс

     • 17804 переглядiв

    Над Сумщиною вночі збито три ворожих "шахеди"

     • 22624 переглядiв