ukenru
za-dobu-troye-lyudey-postrazhdali-vnaslidok-vibukhu-boyepripasiv

За добу троє людей постраждали внаслідок вибуху боєприпасів

 • 7660 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. У Київській та Харківській областях у неділю двоє осіб отримали поранення і один загинув через необережне поводження з вибухонебезпечними предметами. Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції, передає УНН.

Як зазначається, на Харківщині в одній із будівель пролунав вибух. Як було з'ясовано, 45-річний чоловік займався пошуками металобрухту. Після чергової знахідки він вирішив розібрати один з таких предметів, у результаті чого на подвір’ї чоловіка стався вибух.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили артилерійський бронебійний снаряд із зарядом вибухової речовини всередині калібром 76-мм зі слідами корозії часів Другої Світової війни.

Вилучене направлено на експертизу. За цим фактом відкрили провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

У другому випадку вибух стався на Київщині при необережному поводженні з гранатою. Внаслідок інциденту 30-річний місцевий житель і його 60-річна мати отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості та були госпіталізовані.

На місці події фахівці-вибухотехніки виявили фрагменти гранати РГД-45, запобіжну скобу, які направлені на проведення відповідних експертиз.

30-річний чоловік пояснив працівникам поліції, що гранату він знайшов два роки тому і зберігав удома. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП