За час повномасштабної війни Україна лише раз вдавалася до друку гривні – НБУ

 • 65180 переглядiв

Україна лише раз за період війни вдалася до друку гривні. Про це розповіла перший заступник Голови Нацбанку України Катерина Рожкова в програмі "Панюта.Підсумки", передає УНН.

"В той період іншого варіанту просто не було, тому що нашим партнерам треба був час для прийняття рішень. Останній, 2023 рік, ми живемо без емісії - ми не вмикаємо друкарський станок", - наголосила Рожкова.

Вона зауважила, що Україна отримує велику підтримку партнерів – 41 млрд доларів США протягом 2023 року, анонсована допомога також перевищує 40 млрд дол.

"Це перше джерело, яке допомагає нам фінансувати дефіцит бюджету і утримувати високі обсяги золотовалютних резервів. Далі ми працювали з Міністерством фінансів, з колегами нашими, разом з банківським сектором і забезпечили роботу внутрішнього ринку цінних паперів. Банки там сьогодні активно працюють. Ставки є ринковими – вони є привабливими не лише для банків, але в тому числі, для населення. Тому це теж потужне джерело покриття дефіциту бюджету", пояснила Рожкова.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Саудівська Аравія знижує ціни на нафту

     • 49787 переглядiв

    Глава МЗС Італії закликав Євросоюз створити єдину армію

     • 108459 переглядiв

    Елвіса Преслі оживлять за допомогою штучного інтелекту

     • 44023 переглядiв

    У росії підліток намагався спалити військовий літак

     • 28487 переглядiв