ukenru
z-pochatku-roku-v-ukrayini-bulo-peresadzheno-blizko-36-nirok-ta-2-sertsya

З початку року в Україні було пересаджено близько 36 нирок та 2 серця

 • 20118 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. З початку року в Україні було пересаджено близько 36 нирок і 2 серця. Про це повідомив директор Національного інституту хірургії та трансплантології ім. В. О. Шалімова, професор Олександр Усенко, передає УНН.

Цитата

"З початку цього року було пересаджено близько 36 нирок, виконано 19 (пересадок - ред.) печінки і 2 пересадки серця. Минулого року було в два рази менше", - сказав Усенко.

Деталі

За його словами, трансплантологія це справа багатих країн.

"Тобто якщо є гроші, політична воля, то це буде працювати... за статистикою пересадка кишечника, яка у нас поки що не виконувалася, - імуносупресія в післяопераційний період коштує 1 млн 200 (тисяч - ред.) дол на рік", - розповів Усенко.

Доповнення

Завідувач відділу трансплантації нирки Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова Рубен Зограб'ян повідомляв, що вже проведено понад 150 трансплантацій нирок. Раніше щорічна цифра пересадок в Україні не перевищувала 100-120 операцій за рік.

В Україні в 2021 році планують зробити мінімум 250 операцій з трансплантації органів і тканин, що майже в 2 рази більше ніж минулого року.

Навесні цього року в Україні за добу лікарі-трансплантологи з "ОХМАТДИТ" та Центру хірургії ім. Шалімова провели три екстрені трансплантації органів від одного донора.

Українські Національні Новини

Суспільство