z-pivdennoyi-koreyi-do-kndr-zapustili-pershiy-za-desyatilittya-potyag

З Південної Кореї до КНДР запустили перший за десятиліття потяг

 • 7331 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Перший потяг за останнє десятиліття вирушив у п'ятницю, 30 листопада, з Південної до Північної Кореї. Про це повідомляє DW, передає УНН.

Як зазначає видання, рішення щодо сполучення залізничних шляхів на Корейському півострові було прийняте лідерами країн на зустрічі раніше цього року. Упродовж 18-денної поїздки експерти з обох Корей разом проїдуть понад 2600 кілометрів майже через всю Північну Корею. Огляд стану залізничних шляхів має показати, які роботи необхідно провести для їхньої модернізації.

У путь вирушило шість вагонів з Південної Кореї, серед яких, зокрема, цистерна з 55 тонами дизельного палива для забезпечення безперебійного руху потяга, вагон-генератор, вагон із сидячими місцями, спальний купейний вагон, вагон для проведення нарад, а також вагон з водою для душових кабін та пральні.

До поділу Кореї у 1948 році Північ із Півднем з'єднували дві залізничні лінії - одна на заході, інша - на сході. Відновлення західної лінії між країнами у 2007 році було одним з перших жестів примирення. Керівництво обох країн припускає, що до кінця 2018 року відбудеться з'єднання залізниць Півдня і Півночі. Сеул виділив близько 57 мільйонів доларів США на програму ремонту і модернізації залізничної інфраструктури КНДР.

Нагадаємо, республіка Корея і КНДР мають завершити 30 листопада знесення 20 укріплених постів охорони на кордоні двох країн - по десять на кожній стороні.

19 вересня голова Держради КНДР Кім Чен Ин і президент Республіки Корея Мун Чже Ін підписали за підсумками переговорів в Пхеньяні спільний документ.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    З Південної Кореї до КНДР запустили перший за десятиліття потяг

     • 7331 переглядiв

    Суд у РФ відмовив Фейгіну у відновленні статусу адвоката

     • 5046 переглядiв

    Лідери G20 почали засідання саміту в Буенос-Айресі

     • 20952 переглядiв

    Видобуток вугілля зменшився майже на 10%

     • 7890 переглядiв

    В Україні населення заборгувало за газ 18 млрд грн

     • 10561 переглядiв

    На Житомирщині на кір захворіли студенти і викладач

     • 11717 переглядiв

    Промисловець Гіршфельд дорікнув "молодим реформаторам"

     • 10866 переглядiв

    У Києво-Печерській лаврі відкрилася резиденція Святого Миколая

     • 21242 переглядiв

    Рівень заторів у столиці оцінюється у 8 балів

     • 11967 переглядiв