ukenru
z-okupovanogo-krimu-do-rf-konvoyuvali-sche-13-krimskikh-tatar-aktivisti

З окупованого Криму до РФ конвоювали ще 13 кримських татар - активісти

 • 9831 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Ще 13 кримських татар, які проходять по "справі "Хізб ут-Тахрір", етаповані в слідчий ізолятор №1 російського Ростова-на-Дону. Про це повідомляє Крым.Реалии з посиланням на адвоката Еміне Авамілєву, пише УНН.

Цитата

"Яшар Муедінов, Осман Аріфмеметов, Білял Аділов, Меджіт Абдурахманов, Сейран Муртаза, Алім Карімов, Енвер Аметов, Шабан Умеров, Руслан Сулейманов, Тофік Абдулгазієв, Іззет Абдуллаєв, Аким Бекіров і Раім Айвазов були конвойовані з Криму за постановою російського Південного окружного військового суду", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Наразі всі фігуранти за винятком Ремзі Бекірова вже перебувають в СІЗО Ростова.

"Рустем Шейхаліев, Іззет Абдуллаєв перебувають на карантині. Яшар Муедінов з іншими нашими співвітчизниками перебувають вже 15 днів в умовах карантину. Їх не переводять в камери, оскільки, як їм пояснюють, немає місць в камерах, які виходять за межі карантину", - повідомила адвокат.

При цьому приміщення не обігріваються належним чином.

"Підтікає батарея, вікно щільно не закривається і перекрито поліетиленовою плівкою, там зараз холодно", - повідомила Авамілєва зі слів свого підзахисного Рустема Шейхаліева.

Повідомляється, що в ув'язнених виникли проблеми із харчуванням, а саме - в меню періодично присутня свинина, від якої в силу релігійних переконань вони відмовилися. Іншої їжі адміністрація СІЗО їм не надає.

Що було раніше

7 липня 2020 року під час масових обшуків в окупованому Криму були затримані семеро осіб. "Київський районний суд міста Сімферополя" в окупованому Криму обрав запобіжний захід для шістьох затриманих у вигляді утримання під вартою. Ісмет Ібрагімов, Зекір'я Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф’яном, Сейран Хайретдінов були заарештовані в залі суду і поміщені в слідчий ізолятор Сімферополя. Олександр Сизиков, що має інвалідність І групи по зору, відправлений під домашній арешт.

Усі затримані звинувачуються в причетності до організації “Хізб ут-Тахрір”, визнаної в Росії терористичною.

На липневі арешти тоді відреагували в МЗС України, у Омбудсмена України Людмили Денисової і в представництві Президента в АР Крим.

Українські Національні Новини

Суспільство