ukenru
z-estoniyi-vislali-vismokh-ukrayintsiv-za-porushennya-obmezhennya-na-vyizd

З Естонії вислали вісьмох українців за порушення обмеження на в'їзд

 • 11620 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. В Естонії поліція виявила вісьмох громадян України, які порушили обмеження на в’їзд до Естонії, тому їм довелося повернутися додому. Про це пише ERR, передає УНН.

Деталі

У неділю, 28 березня, поліцейські Ляенеской префектури перевіряли в Пярнумаа законність в'їзду іноземців в Естонію і виявили вісьмох громадян України і одного громадянина Білорусі, які порушили встановлені в зв'язку з поширенням вірусу обмеження на в'їзд до Естонії. Усім довелося повернутися додому.

Цитата

"Підстав для в'їзду в Естонії не було у чотирьох громадян України і одного громадянина Білорусі. Відносно всіх цих іноземців у поліцейських було підставу вважати, що вони бажають знайти в Естонію роботу, хоча двоє з них стверджували, що їдуть до одного на день народження" , - сказав керівник служби нагляду за кордоном і міграцією Ляенеской префектури Марго Петерс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія планує у квітні ввести паспорти COVID-вакцинації

Увечері того ж дня поліцейські зупинили недалеко від Пярну мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter з українськими реєстраційними номерами. З знаходилися в автобусі дев'яти іноземців у чотирьох громадян України, не було законних підстав для перебування в Естонії.

"За їх словами, вони хотіли зайнятися в Естонії підприємництвом, права на роботу в Естонії у них не було", - розповів Петерс.

Петерс нагадав ще раз, що зараз іноземці можуть приїхати до Естонії на роботу лише в разі, якщо на момент перетину кордону у них вже є роботодавець і робота в Естонії оформлена коректно.

Нагадаємо

У Чехії на заробітках загинуло двоє молодих українців. Громадяни померли внаслідок несанкціонованого проникнення в безкисневий ангар для зберігання яблук.

Українські Національні Новини

Новини Світу