ukenru
yevropeyskiy-sud-rozglyane-zvernennya-pro-nezalezhnist-polskoyi-sudovoyi-sistemi

Європейський суд розгляне звернення про незалежність польської судової системи

 • 9714 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Суд в Люксембурзі розгляне звернення про те, чи можуть фундаментальні сумніви в незалежності польської судової системи стати відмовою для видачі обвинувачених в Польщу на підставі європейського ордера на арешт. Про це повідомляє УНН, посилаючись на DW.

"Суд в Амстердамі звернувся до Європейського суду в Люксембурзі з проханням прояснити, чи можуть фундаментальні сумніви в незалежності польської судової системи стати відмовою для видачі в цю країну на підставі європейського ордера на арешт", - йдеться в повідомленні.

У тексті обгрунтування суду в Амстердамі йдеться, що з 2007 року незалежність польських судів, і таким чином право на чесний судовий розгляд, знаходяться під дедалі більшим тиском.

"Приводом служать сумніви в тому, чи можна Польщу вважати повною мірою правовою державою. Останнє є відображенням претензій Брюсселя до реалізованих нинішнім консервативним урядом країни судово-правових реформ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Європейська комісія приступила до процедури розслідування порушень в зв'язку з новим законом Польщі про судову систему від 20 грудня 2019 року, який набув чинності 14 лютого 2020 року. Відповідне офіційне повідомлення було направлено уряду Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу