ukenru
yevroparlament-skhvaliv-vidmovu-vid-perevedennya-godinnikiv-na-litniy-i-zimoviy-chas

Європарламент схвалив відмову від переведення годинників на "літній" і "зимовий" час

 • 24587 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Європейський парламент більшістю голосів підтримав законопроект про скасування переходу між літнім і зимовим часом з 2021 року. Про це повідомила прес-служба Європарламенту, передає УНН.

"Члени Європарламенту проголосували за припинення практики коригування годинника на годину навесні і восени з 2021 року", - сказано в повідомленні прес-служби.

Повідомляється, що країни ЄС, які вирішили зберегти літній час, повинні будуть в останній раз перевести годинник в останню неділю березня 2021 року. Ті, хто вважатиме за краще залишитися на зимовому часі, повинні будуть перевести свої годинники в останню неділю жовтня 2021 року.

Законопроект був схвалений 410 голосами депутатів Європарламенту при 192 "проти" і 51 - утримався.

Тепер текст законопроекту буде винесений на обговорення міністрів транспорту країн Євросоюзу.

Нагадаємо, влітку 2018 року Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ЄС має намір скасувати перехід між літнім і зимовим часом.

Тоді в Мінекономрозвитку України відзначили, що в разі прийняття Європейським Союзом рішення про скасування переходу на літній час Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету Міністрів України про можливість внесення відповідних змін до порядку обчислення часу на території країни.

Українські Національні Новини

Політика