ukenru
yevroparlament-prodovzhuvatime-pilno-stezhiti-za-situatsiyeyu-na-skhodi-ukrayini

Європарламент продовжуватиме пильно стежити за ситуацією на Сході України

 • 8150 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Конфлікт на Донбасі залишатиметься у фокусу уваги комітету із закордонних справ ЄС. Про це заявив новопризначений Голова Комітету із закордонних справ Європейського Парламенту, Віце-президент Європейської Народної Партії Девід Макалістер під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, передає УНН з посиланням на прес-службу Кабміну.

Девід Макалістер запевнив Іванну Климпуш-Цинцадзе в тому, що конфлікт на Сході України буде залишатися у фокусі уваги Комітету із закордонних справ ЄП. За його словами, наступного пленарного тижня Європарламент розгляне ситуацію в Авдіївці.

Сторони погодилися з необхідністю продовження активної залученості Європарламенту до розуміння ситуації в Україні. Зокрема, наголошено на важливій ролі ЄП у процесі надання нашій державі безвізового режиму з ЄС, додаткових торговельних преференцій, а також продовження політичної підтримки України у протистоянні російській агресії.

На запрошення Віце-прем'єра Девід Макалістер відвідає Україну найближчим часом.

Як повідомляв УНН, 6 лютого представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні після завершення засідання Ради міністрів закордонних справ співдружності заявила, що Євросоюз планує посилювати підтримку України різними шляхами.

Українські Національні Новини

Суспільство