ukenru
yevrokomisiya-navesni-otsinit-progres-ukrayini-u-vikonanni-semi-rekomendatsiy-dlya-vstupu-v-yes

Єврокомісія навесні оцінить прогрес України у виконанні семи рекомендацій для вступу в ЄС

 • 525273 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. ЄС підтвердив прогрес України у виконанні семи рекомендацій Єврокомісії та готовність надати попередню оцінку навесні. Про це повдіомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає УНН із посиланням на Кабмін.

Цитата

«Це є важливим рішенням для забезпечення високої динаміки процесу європейської інтеграції України, а також підготовки до початку переговорів про членство», – зазначила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Деталі

зазначимо, що аідповідне рішення було ухвалене 13 грудня 2022 року на засіданні міністрів країн-членів ЄС.

У Висновках зазначено, що Рада ЄС бере до уваги наміри Європейської Комісії надати оновлену інформацію щодо прогресу України у виконанні рекомендацій Єврокомісії навесні 2023 року у доповнення (без заподіяння шкоди) до комплексного регулярного звітування про розширення ЄС.

Рада відзначила значні зусилля, які Україна продемонструвала для досягнення цілей, визначених у рекомендаціях Єврокомісії щодо статусу кандидата, а також суттєвий прогрес загалом в процесі реформ.

«Рада вітає реформаторські зусилля України в такі важкі часи та заохочує продовжувати цей шлях», – йдеться у Висновку.

Також у Висновках передбачено розробку Єврокомісією дорожньої карти щодо наступних кроків для полегшення доступу України до Внутрішнього ринку ЄС, використовуючи весь потенціал Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Українські Національні Новини

Політика