yevrokomisiia-shche-ne-rozrobyla-rishennia-shchodo-zakhystu-ukraintsiv-pislia-2025-roku-zmi

Єврокомісія ще не розробила рішення щодо захисту українців після 2025 року – ЗМІ

 • 27761 переглядiв

Єврокомісія ще не підготувала проект рішення щодо захисту українців після 2025 року, заявила єврокомісар Ільва Йоханссон. Будь-яка пропозиція буде зроблена лише після того, як її підтримають Україна та країни-члени ЄС.

Єврокомісія поки не готувала жодного проєкту рішення щодо захисту для українців після 2025 року. Про це заявила профільна Єврокомісарка Ілва Йоханссон у коментарі  виданню "Радіо свобода", передає УНН.

Єврокомісія не робитиме жодної пропозиції, доки не переконаємося, що її підтримують як Україна, так і держави-члени. 

 – заявила Йоханссон.

Додатково

Обговорення нової системи соціального захисту для 4 мільйонів українців, які нині перебувають в міграції у країнах Європи, мало розпочатись у Єврокомісії сьогодні.

Якщо блок вирішить дозволити українським біженцям залишитися, поки триває війна, вони можуть доручити Європейській комісії створити нову систему. Адже нині діяча  директива про тимчасовий захист для українців, вже двічі продовжувалася.

Представник Єврокомісії заявив, що "Європейський Союз готовий підтримувати Україну та всіх тих, хто тікає від російських бомб, скільки завгодно".

Раніше УНН писав із посиланням на Рolitico, що українські урядовці обговорюють з ЄС майбутні міграційні правила. Україна зацікавлена в тому, аби нові правила стимулювали повернення українських громадян наступного року, адже це сприятиме розвитку української економіки.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі