ukenru
yes-pro-obmezhennya-rosiyeyu-svobodi-sudnoplavstva-v-chornomu-mori-mi-analizuyemo-situatsiyu

ЄС про обмеження Росією свободи судноплавства в Чорному морі: ми аналізуємо ситуацію

 • 18085 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. В ЄС аналізують ситуацію, пов'язану з рішенням Російською Федерацією обмежити свободу судноплавства в Чорному морі. Про це на брифінгу в п'ятницю заявив представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Петер Стано, передає УНН.

Цитата

"ЄС абсолютно ясно і твердо заявляє про підтримку, яку ми надаємо Україні, її суверенітету і територіальної цілісності. Тому ми підтримуємо Україну. Що стосується заяви Росії, ми це взяли до відома, ми аналізуємо ситуацію", - сказав представник ЄС.

Деталі

За словами Стано, високопоставлений представник ЄС Жозеп Боррель буде обговорювати це питання в понеділок на Раді міністрів закордонних справ ЄС.

Відзначимо, що участь у заході візьме український міністр Дмитро Кулеба.

"Всі аспекти цієї події будуть прийняті до уваги і обговорені міністрами закордонних справ і верховним представником. Після цього обговорення у нас буде тверда і чітка позиція в масштабах всього ЄС", - додав Стано.

Що було раніше

Російська Федерація на цьому тижні оголосила про закриття з наступного тижня до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів і державних суден інших країн під приводом військових навчань.

У МЗС України заявили, що дії РФ є черговою спробою в порушення норм і принципів міжнародного права узурпувати суверенні права України як прибережної держави, оскільки саме Україна має права регулювати судноплавство в цих акваторіях Чорного моря.

Українські Національні Новини

Політика