yes-planuie-obhovoryty-zbilshennia-navchannia-ukrainskykh-viiskovykh-borrel

ЄС планує обговорити збільшення навчання українських військових - Боррель

 • 24745 переглядiв

Боррель повідомив про плани розширити навчальну місію ЄС для українських військових. Мета - підготувати понад 60 000 солдатів, також розглядається можливість відкриття координаційного центру в Києві.

Міністри оборони країн ЄС планують обговорити розширення навчальної місії ЄС для українських військових, мета - підготувати понад 60 000 солдатів, також розглядається можливість відкриття осередку в Києві, повідомив у п'ятницю перед засіданням голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, пише УНН.

Деталі

"Учора ми мали довге (неформальне) засідання Ради ЄС із закордонних справ, і сьогодні я сподіваюся, що ми матимемо більш коротке (неформальне) засідання міністрів оборони з дуже важливими питаннями на столі. Найважливішим є військова підтримка України Європейським Союзом. У межах цієї підтримки навчання військових відіграє (важливу роль). Ми обговоримо, як збільшити нашу навчальну місію (EUMAM Ukraine). Мета - близько 60 000 навчених військових, ми збільшимо цю мету - я скажу вам, наскільки, наприкінці дня. Але це найуспішніша навчальна місія, яка коли-небудь була проведена Європейським Союзом. Навчити 60 000 - а може й більше - військових – це чудово. Багато країн зробили у це свій внесок", - сказав голова дипломатії ЄС

"Ми будемо обговорювати можливість відкриття осередку в Києві, щоб посилити там нашу координацію з Збройними силами України", - повідомив Боррель.

У ЄС обговорили зняття обмежень на використання зброї Україною на російській території: що вирішили30.08.24, 08:43

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Правильне харчування котів: вибираємо вологий корм

     • 22614 переглядiв