yes-ne-vyznaie-nezakonni-vybory-rosii-v-okupovanomu-krymu-zaiava

ЄС не визнає незаконні "вибори" росії в окупованому Криму - заява

 • 18798 переглядiв

ЄС не визнає результати "виборів", проведених Росією 6-8 вересня в анексованому Криму. Союз наголошує, що Крим - це Україна, і закликає росію припинити війну та вивести війська.

ЄС не визнає результати "виборів", проведених росією 6-8 вересня в тимчасово окупованому Криму, вкотре наголосивши, що Крим - це Україна, і вказавши, що існує лише один чіткий вихід з цієї війни: росія негайно припиняє свою війну і виводить всі свої війська та техніку з території України, ідеться у заяві речника зовнішньополітичного відомства блоку від 9 вересня, пише УНН.

Деталі

"6-8 вересня росія провела часткові регіональні та місцеві вибори, у тому числі в незаконно анексованій Автономній Республіці Крим та в місті Севастополь. ЄС категорично засуджує проведення росією так званих "виборів" на українській території. Вони є ще одним актом порушення міжнародного права, Статуту ООН, а також суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України", - ідеться у заяві.

ЄС не визнає ці "вибори" або їх результати в Криму. Вони є недійсними, а тому не можуть мати жодних юридичних наслідків. Керівництво росії та всі, хто є відповідальними за організацію цих незаконних дій, будуть притягнуті до відповідальності та зіштовхнуться з наслідками

- наголосили у ЄС.

"Більше, ніж через десять років після вторгнення росії та незаконної анексії Криму,  ЄС вкотре наголошує на своїй позиції: Крим – це Україна", - зазначили у блоці.

Посилаючись на резолюцію Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року, у ЄС закликали росію припинити підривати національну єдність та територіальну цілісність України. 

"Існує лише один чіткий вихід з цієї війни: росія негайно припиняє свою незаконну, неспровоковану та невиправдану загарбницьку війну, а також виводить всі свої війська та техніку з території України в її міжнародно визнаних кордонах", - сказано у заяві.

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщина: ворог вдарив по Станіславу, постраждала жінка

     • 15715 переглядiв