ukenru
yep-zbirayetsya-rozpochati-rozglyad-mekhanizmu-prizupinennya-bezvizu-u-sichni-2017-roku

ЄП збирається розпочати розгляд механізму призупинення "безвізу" у січні 2017 року

 • 9754 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Європейський парламент збирається розпочати розгляд питання про механізм призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн у січні 2017 року. Про це йдеться у прогнозі євроінституції щодо дат наступних засідань, передає УНН.

Згідно з прогнозом, орієнтовною датою для пленарного засідання, під час якого очікується розгляд щодо питання "Треті країни, громадяни яких підлягають або звільняються від необхідності отримання віз: механізм призупинення" у першому читанні, є 18 січня 2017 року.

Раніше польський євродепутат Міхал Боні заявив, що щойно в Євросоюзі домовляться про всі деталі безпекового механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами, Україна негайно отримає візову лібералізацію. З його слів, Європарламент може проголосувати за це вже у січні. 

Згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Українські Національні Новини

Політика