yak-vibirati-kuryatinu-schob-ne-narvatisya-na-falsifikat

Як вибирати курятину, щоб не нарватися на фальсифікат

 • 5649 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. В Україні близько 40% м'яса на прилавках - фальсифікат і неякісна продукція. Для курятини, яка через ціни традиційно користується популярністю, найчастіше порушення стосуються: використання антибіотиків у великих кількостях, повторної заморозки продукції, порушення термінів зберігання. Про це повідомляє Обозреватель, передає УНН.

Цитата

"Щоб правильно вибрати м'ясо, потрібно звернути увагу на упаковку, а також уважно розглянути саму продукцію. Є два типи класифікації тушок птиці та їх частин - А і Б, пояснюють в Госпотребслужбе. Відповідно до класифікації, м'ясо повинно бути: чистим (без бруду і крові), без стороннього запаху, без серйозних ударів і поламаних кісток. Упаковка ціла, без пошкоджень", - пише видання.

Детальніше

В Україні близько 40% м'яса - неякісна продукція і фальсифікат, говорить декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Прилипко.

"Термін зберігання м'яса в холодильнику при температурі від 0 до 4 градусів становить від 1 до 3 діб. Якщо м'ясо в вакуумі, термін зберігання може тривати до 5 діб. Але ніяк не більше", - пояснила професор.

Зустрічається також і фальсифікат, розповіла експерт з питань захисту прав споживачів "Споживчий довіра" Олена Куликова.

За її словами, в Україні фальсифікат м'яса зводиться до того, що при покупці один вид товару видають за інший. Під виглядом свіжого м'яса продають разморожену продукцію, а замість балику по його ціні реалізують інші частини туші.

"Коли ми говоримо про вибір м'яса, то наполягаємо, що краще його купувати в супермаркетах. Там теж бувають порушення, але все-таки супермаркети несуть відповідальність за якість продукції: беруть сировину офіційно у заводчика, мають документи, що підтверджують якість та безпеку. Як правило, супермаркети працюють з великими господарствами і є ланцюжок простежуваності. А у великого виробника, в свою чергу, є репутаційні ризики. Ринкову ж продукцію в нинішніх умовах я ставлю під великий сумнів", - резюмувала вона.

Доповнення

Український виробник курятини "Наша Ряба" єдиний в Україні, хто пройшов незалежний тест, де довів відсутність антибіотиків в своїй продукції.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Як вибирати курятину, щоб не нарватися на фальсифікат

     • 5649 переглядiв

    Україна експортувала курятини на понад 190 млн доларів

     • 25512 переглядiв

    Україна наростила експорт курятини

     • 35130 переглядiв