ukenru
yak-pratsyuvatimut-vishi-shkoli-y-ditsadki-pislya-lokdaunu-mon-poyasnilo

Як працюватимуть виші, школи й дитсадки після локдауну: МОН пояснило

 • 36433 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. З 25 січня частина карантинних обмежень, введена на час січневого локдауну, знімається, однак, запроваджені раніше обмежувальні протиепідемічні заходи для закладів освіти залишаються. Що і надалі буде заборонено, повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки, передає УНН.

"З 25 січня продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи для закладів освіти, визначені постановою Кабміну від 9 грудня", - вказали у МОН.

Згідно з документом, на період дії карантину заборонено:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Водночас додаткові обмеження для закладів освіти, встановлені на період 8-24 січня, втрачають силу і "не діятимуть з 25 січня", додали у МОН.

Також у відомстві нагадали, що під час карантину самоізоляції підлягають особи, які прибувають в Україну для навчання у вишах з держави із значним поширенням COVID-19. Самоізоляції також підлягають ті, хто прибуває з ОРДЛО та окупованого Криму. Ця норма не застосовується до осіб, стосовно яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою.

Нагадаємо, на період 8-24 січня учням заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

Також нагадаємо, випускникам шкіл пообіцяли частковий вихід з дистанційки після локдауну.

Наразі в Україні діє жорсткий карантин - з 8 по 24 січня. А з 19 грудня вводили нові карантинні обмеження - по всій території України правила "помаранчевої" зони.

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Згодом його неодноразово продовжували, однак, влітку перевели на інший формат - адаптивний карантин. Це означає, що регіони позначаються зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Залежно від "кольору" регіону різняться й обмежувальні заходи. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого. Після "локдауну" країна має повернутися до обмежень, які діяли до нього, а загалом адаптивний карантин розглядають можливість продовжити до 31 березня.

Українські Національні Новини

Політика