yak-evakuyuyut-lyudey-iz-obstrilyanoyi-likarni-u-gazi-reuters

Як евакуюють людей із обстріляної лікарні у Газі. ВІДЕО

 • 688938 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Reuters показали, що відбувалось у лікарні у перші години після вибуху. Зокрема, на відео видно, як рятувальники евакуюють людей із обстріляної лікарні, гасять пожежу та виносять тіла загиблих. Відео транслює УНН.

Деталі

Аналітики видання проаналізували дані з відео із супутниковими знімками, та підтвердили, що все це відбувається саме в охопленій полум’ям лікарні Гази.

Reuters зміг підтвердити місцезнаходження за допомогою сонячних панелей, інфраструктури будівлі та внутрішнього двору, дерев, які збігалися із супутниковими та файловими зображеннями місцевості, а також підтверджуючими кадрами з місця події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажок ХАМАС звинуватив США у нападі на лікарню в Газі

Контекст

У вівторок ввечері органи охорони здоров’я Сектора Гази повідомили, через удар по лікарні Аль-Ахлі загинули щонайменше 300 осіб, і ще кілька сотень зазнали поранень.

Арабські країни, Іран і Туреччина негайно засудили цю атаку, переклавши відповідальність за неї на Ізраїль. Адже кількома годинами раніше, прем’єр-міністр Палестини назвав удар по лікарні “жахливим злочином, геноцидом” і сказав, що країни, які підтримують Ізраїль, також несуть за це відповідальність.

Водночас збройні сили Ізраїлю відкинули відповідальність за цю атаку. Вони заявили, що за даними їхньої військової розвідки лікарня потрапила під удар ракети ісламістської терористичної групи — Палестинського ісламського джихаду, які невдало її запустили.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Як евакуюють людей із обстріляної лікарні у Газі. ВІДЕО

     • 688938 переглядiв

    Ватажок ХАМАС звинуватив США у нападі на лікарню в Газі

     • 272210 переглядiв

    З’явилося відео вибуху в лікарні Аль-Ахлі в секторі Гази

     • 700960 переглядiв

    Ізраїль: у лікарню в Газі влучила ракета Ісламського Джихаду

     • 524785 переглядiв

    Авіаудари по лікарні в Газі: сотні людей загинули

     • 506090 переглядiв

    Залужний показав відео пусків ракет ATACMS

     • 447763 переглядiв