vykhvalialy-putina-ta-pidtrymuvaly-viinu-rf-proty-ukrainy-troie-prorosiiskykh-ahitatoriv-otrymaly-tiuremni-stroky

Вихваляли путіна та підтримували війну рф проти України: троє проросійських агітаторів отримали тюремні строки

 • 51776 переглядiв

СБУ повідомила про засудження трьох проросійських агітаторів у різних регіонах України. Вони отримали від 3 до 5 років ув'язнення за підтримку агресії рф та поширення кремлівської пропаганди.

За матеріалами Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще троє прокремлівських агітаторів у різних регіонах України. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Зловмисники вихваляли путіна та підтримували війну рф проти нашої держави. Також вони героїзували воєнні злочини рашистів,

- йдеться у повідомленні.

Так, у Черкасах:

До 5 років тюрми засуджено депутата міськради, ексочільника місцевої фракції ОПЗЖ, який нав’язував оточуючим фейки кремлівської пропаганди.

За даними слідства, депутат називав збройну агресію рф проти України "внутрішнім громадянським конфліктом". Також він заперечував російські авіаудари по цивільній інфраструктурі нашої держави, у тому числі в Черкасах. У разі захоплення регіону посадовець сподівався стати місцевим гауляйтером рф.

Втім, відчувши невідворотність правосуддя, депутат вирішив втекти за кордон. Служба безпеки завчасно викрила зловмисника і затримала його напередодні виїзду за межі України на початку серпня 2022 року.

У Кіровоградській області:

3 роки тюрми отримала переселенка з Донеччини, яка в "Однокласниках" робила дописи на підтримку окупаційних угруповань рф та російських "волонтерів", які їм допомагають.

На Хмельниччині:

До 5 років позбавлення волі засуджено ворожого агітатора, що розповсюджував серед знайомих газету терористичних організацій "л/днр" під назвою "новоросія". За даними слідства, прокремлівське видання зловмисник отримав через кур’єра з тимчасово окупованого Донецька ще до початку повномасштабної війни.

За матеріалами СБУ суд визнав зловмисників винними (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

13 років за ґратами проведе колаборантка, яка передавала окупантам "зашифровані звіти" про дислокацію ЗСУ під Покровськом17.07.24, 17:51

Популярні

Новини по темі