vyhliadaie-tak-shcho-pivnichna-koreia-dlia-rosii-bilsh-efektyvnyi-partner-nizh-druzi-yaki-postachaiut-ukraini-artyleriiski-boieprypasy-kuleba

"Виглядає так, що Північна Корея для росії більш ефективний партнер, ніж друзі, які постачають Україні артилерійські боєприпаси" - Кулеба

 • 30185 переглядiв

Масштаби війни вимагають більшої підтримки України західними союзниками в питанні постачанні артилерійських боєприпасів.  Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю Bild, повідомляє УНН.

Деталі

Кулеба сказав, що вчорашня масована така рф на Україну є явним доказом того, що Києву потрібно більше систем ППО та більше ракет. Але ситуація критична не лише з постачанням засобів протиповітряної оборони.

 "Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжить це робити, ми все ще бачимо, що західна оборонна промисловість – тобто оборонна промисловість держав, які нам допомагають – не в змозі виробляти достатньо кількість для виробництва артилерійських боєприпасів", - заявив міністр закордонних справ.

Кулеба зазначає, що росія явно переважає в постачанні артилерійських боєприпасів. Одна з причин цього - поставки з Північної Кореї.

Як би смішно це не звучало, виглядає так, що Північна Корея для Росії більш ефективний партнер, ніж друзі, які постачають Україні артилерійські боєприпаси. Це смішно. І це має змінитися

 – сказав Кулеба.

"І хоча ми цінуємо все, що отримуємо, масштаби війни вимагають більшого", - додав він.  

Міністр також закликав західних союзників та оборонну промисловість припинити звинувачувати один одного в тому, що вони недостатньо швидко нарощують виробництво.

"Коли справа доходить до прийняття конкретних рішень, ми бачимо, як наші партнери іноді тонуть у нескінченних дискусіях. Але немає часу тонути, треба пливти", - наголосив Кулеба.

"Нам не потрібні Taurus для атаки на москву" - Кулеба24.01.24, 09:42

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Нам не потрібні Taurus для атаки на москву" - Кулеба

     • 33524 переглядiв