vryatuykintsivku-ukrayinski-mediki-prezentuvali-programu-iz-zapobigannya-invalidizatsiyi-ukrayintsiv

#Врятуйкінцівку: українські медики презентували програму із запобігання інвалідизації українців

 • 1104865 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. В Інституті травматології та ортопедії НАМН України презентували Національну програму #Врятуйкінцівку. Програма передбачає проведення 15 000 операцій, передає УНН.

Деталі

За даними експертів, війна в Україні є війною травмованих кінцівок. Основним засобом ведення бою є артилерійські, ракетні та мінометні обстріли і як результат – тисячі поранених з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами рук та ніг. При якісному лікуванні та професійній реабілітації більшість поранених зможуть повернутись до повноцінного життя.

З місією зупинити інвалідизацію українців, що пов’язана з травмами кінцівок, отриманих внаслідок війни, Міжнародний благодійний фонд “Здоров'я українського народу” за підтримки Інституту травматології та ортопедії НАМН України, Української асоціації ортопедів-травматологів та Кафедри ортопедії та травматології НУОЗ України ім. П. Л. Шупика оголошують про запуск Національної програми #Врятуйкінцівку.

Цитата

"Зараз у нас є надія, що завдяки програмі "#Врятуйкінцівку" ми отримаємо належне матеріальне забезпечення для проведення операцій. Завдяки новому механізму фінансування ми всі гроші, які були від бюджету на цивільних, направили для військовослужбовців. Тому нам вистачає практично для кожного пораненого військовослужбовця, кожен отримує безкоштовну медичну допомогу, але страждають інші категорії пацієнтів. Ми розуміємо, що ще не кінець війни і буде збільшуватись кількість постраждалих, в тому числі й важких травм. Якщо говорити про майбутнє, а програма ця не про сьогодення, зрозуміло, що це для нас буде велика допомога. Зараз нам допомагають і фонди, і волонтерські організації, але це не системно. Ми не можемо розрахувати, що буде через тиждень, через два. Завдяки програмі ми отримаємо таке потрібне прогнозування, таку потрібну допомогу", – повідомив у коментарі кореспонденту УНН директор Інституту травматології та ортопедії НАМН України Юрій Поляченко.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф поранила в Україні 849 дітей – Офіс Генпрокурора

     • 569537 переглядiв

    Маск має намір відновити заблоковані акаунти у Twitter: що відомо

     • 908248 переглядiв

    Одеса зупинила роботу електротранспорту за годину після запуску

     • 923152 переглядiв

    У Миколаїв поступово подають воду - мер

     • 1194517 переглядiв