ukenru
vr-zaklikali-ukhvaliti-zakon-dlya-shvidshogo-zavershennya-spravi-proti-v-yanukovicha

ВР закликали ухвалити закон для швидшого завершення справи проти В.Януковича

 • 4161 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Прийняття Верховною Радою законопроекту щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження дасть можливість завершити в найкоротші строки кримінальну справу проти екс-президента Віктора Януковича і спільників. Про це сказала заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

"На сьогоднішній день Генеральною прокуратурою і Антикорупційним бюро завершується розгляд і доводяться вже до суду злочини Януковича... і всієї братії, яка втекла з України… Є велике і серйозне прохання включити до порядку денного і розглянути на цьому тижні 5610 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження). Це дасть можливість удосконалити цю процедуру і завершити в найкоротші терміни цю кримінальну справу, аби особи, яких я називала, понесли законну відповідальність", – зауважила вона.

Нагадаємо, 30 січня Головною військовою прокуратурою ГПУ повідомлено захисту екс-президента Віктора Януковича про завершення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо державної зради.

Як повідомляв УНН, Печерський районний суд Києва надав дозвіл військовій прокуратурі на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 437 ККУ.

 

Українські Національні Новини

Політика