vr-rekomenduyut-pidtrimati-zakonoproekt-pro-zastosuvannya-do-zasudzhenikh-primusovogo-goduvannya

ВР рекомендують підтримати законопроект про застосування до засуджених примусового годування

 • 12399 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект про застосування до засуджених та осіб, які тримаються під вартою, заходів примусового годування. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

"Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо застосування до засуджених та осіб, які тримаються під вартою, заходів примусового годування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що законопроект №4324 передбачає зміни до Кримінального процесуального кодексу, щоб закріпити в українському законодавстві механізм примусового годування.

Заступник міністра юстиції Олександр Банчук обґрунтував необхідність прийняття законопроекту тим, що на сьогодні існують випадки, коли засуджені або особи, узяті під варту, з різних причин свідомо відмовляються від прийняття їжі (оголошують про голодування). Такий вид протесту завдає колосальної шкоди здоров’ю зазначених осіб, а також є смертельно небезпечним.

Передбачено, що завданнями кримінального провадження є те, зокрема, щоб жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура, проектом Закону пропонується внести зміни до Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, Комітет з питань правової політики рекомендував Верховній раді ухвалити за основу законопроект щодо зміни міри покарання засудженим до довічного ув’язнення з можливістю їх реінтеграції у суспільстві.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Як звільнити суддю КСУ: усі підстави та обставини

     • 41285 переглядiв

    Програма "5-7-9": бізнес взяв вже 16,5 млрд грн дешевих кредитів

     • 13121 переглядiв

    МЗС: Росія може вивести війська з України з двох причин

     • 164888 переглядiв