vr-proponuiut-rozshyryty-kolo-osib-yaki-maiut-pravo-na-bezoplatnu-vtorynnu-yurdopomohu

ВР пропонують розширити коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну юрдопомогу

 • 27073 переглядiв

Законопроєкт №11456 пропонує включити жертв злочинів на ґрунті ненависті до переліку осіб, які мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу. Документ набере чинності через рік після закінчення воєнного стану.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11456 щодо розширення переліку осіб, які мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

Так, Кабінет міністрів України пропонує ВР включити до переліку суб’єктів права на безоплатну вторинну правничу допомогу осіб, потерпілих від кримінальних правопорушень на ґрунті ненависті за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними ознаками.

Як повідомляється в пояснювальній записці, передбачається, що законопроєкт набирає чинності через рік після закінчення дії воєнного стану в Україні.

Також зазначається, що серед рекомендацій Європейської Комісії про прогрес України в рамках Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року -  прийняття законодавства, спрямованого на впровадження та виконання положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок i домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція).

Крім того, рекомендовано завершити перегляд законодавства щодо прав осіб, які належать до національних меншин, зокрема у сфері освіти, медіа та використання державної мови, а також закону про національні меншини відповідно до рекомендацій у висновку Венеційської комісії від червня 2023 року та її подальшого висновку від 06 жовтня 2023 року.

Доповнення

У вересні 2023 року Рада ухвалила новий законопроєкт про нацменшини.

Популярні

Новини по темі