vo-zastupnyka-holovy-dps-sokur-rokamy-ne-vkazuvav-u-deklaratsii-svoiu-spivmeshkanku

В.о. заступника голови ДПС Сокур роками не вказував у декларації свою співмешканку

 • 56561 переглядiв

Євгеній Сокур, в.о. заступника голови ДПС, ймовірно вніс недостовірні дані в декларацію за 2023 рік. Він не вказав свою співмешканку, з якою проживає з 2016 року, що може призвести до відповідальності.

Виконуючий обовʼязки заступника голови Державної податкової служби вніс в декларацію за 2023 рік, ймовірно, недостовірні дані. Зокрема, він не вказав у документі свою співмешканку. За недекларування даних в Україні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, пише УНН.

Євгеній Сокур під час слідства у справі про нібито замах на нього сам розповів правоохоронцям, що із 2016 року проживає разом із дівчиною на імʼя Аліна у квартирі на проспекті Лобановського, 6-Д. Ймовірно, йдеться про квартиру площею понад 100 кв м, яку він придбав у 2016 році за понад 1,5 мільйони гривень або понад 600 тисяч доларів за курсом в той період.

Проте у своїх деклараціях Сокур жодного разу не згадав про свою дівчину.

Зокрема, на сайті Національного агентства із запобігання корупції є всього три декларації посадовця – за 2021, 2022  та 2023 роки. У них він вказує, що однією з квартир він володіє навпіл зі своєю матірʼю Сокур Аллою Вікторівною, яка працює заступником директора департаменту – начальником управління приватизації, корпоративних прав, формування і розподілу комунальної власності КМДА. А двома іншими - площею 103,9 кв м та 62,9 кв м - володіє самостійно. У жодній графі декларації немає згадки про співмешканку податківця.

Водночас українське законодавство зобовʼязує чиновників вказувати у своїх деклараціях осіб з якими вони спільно проживають.

"Якщо особи не в шлюбі, але спільно проживають, чиновник все одно зобовʼязаний вносити свою пасію в декларацію", - зазначив в ексклюзивному коментарі УНН юрист Сергій Лисенко.

Він додав, що за внесення недостовірних даних у декларацію або недекларування даних може настати адміністративна та кримінальна відповідальність.

Нагадаємо

Раніше УНН розповідав, що замах на в.о. заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура викликає багато запитань щодо його достовірності. Він міг бути інсценованим, щоб відвернути увагу від кримінального провадження проти Сокура за зловживання службовим становищем.

Йдеться про кримінальне провадження, відкрите ще 4 листопада 2022 року за ч. 3 ст. 365 КК України, за фактом перевищення службових повноважень виконувачем обов`язків заступника голови ДПС України Євгенієм Сокуром, який 26 жовтня 2022 року прийняв розпорядження про анулювання ліцензії ПАТ "Укртатнафта" на виробництво пального. Такі дії Сокура, за версією слідства, спричинили тяжкі наслідки товариству, а також державі у вигляді неможливості виконання мобілізаційних завдань Міноборони з виробництва та постачання нафтопродуктів для потреб оборони та обороноздатності держави.

Популярні

Новини по темі

"Гірському" поїзду-шатлу зі Львова продовжують маршрут

 • 8354 переглядiв

На Дніпропетровщині пролунав вибух на тлі ракетної загрози

 • 17293 переглядiв

У Сумах працювало ППО - голова МВА

 • 17125 переглядiв