vlasnik-kiyivstaru-veon-prodaye-rosiyski-aktivi

Власник "Київстару" Veon продає російські активи

 • 470537 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Телекомунікаційний холдинг із Нідерландів Veon, якому належить мобільний оператор «Київстар», оголосив про початок проведення конкурентного продажу російського ПАТ «Вимпелком». Про це йдеться у повідомленні компанії, передає УНН.

Цитата

«Veon Ltd, глобальний цифровий оператор, що надає конвергентні можливості підключення та онлайн-послуги, сьогодні оголошує про проведення конкурентного процесу продажу щодо своїх російських операцій. Керівництво Veon наразі вивчає варіанти, щоб забезпечити досягнення оптимального результату для всіх зацікавлених сторін, включаючи Veon, її російські підрозділи, її акціонерів, кредиторів, клієнтів та співробітників, які працюють як у росії, так і за її межами», - йдеться у повідомленні.

Деталі

У пресслужбі "Вимпелкому" повідомили "Коммерсанту", що на компанію було накладено безліч регуляторних обмежень у зв'язку з тим, що акціонером компанії є іноземний холдинг із «недружньої юрисдикції»: «Це призвело до того, що компанія перебуває у менш вигідному становищі в порівнянні з іншими гравцями телеком-ринку».

За даними Veon, за другий квартал 2022 року на росію припадало більше ніж половина виручки холдингу, тобто трохи більше ніж 1 млрд дол. За кількістю мобільних абонентів (47 млн) ПАТ «Вимпелком» поступалося лише пакистанським активам (75,5 млн користувачів). Виторг ПАТ за підсумками 2021 року становив 286 млрд руб. за чистого прибутку 3 млрд руб.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Власник "Київстару" Veon продає російські активи

     • 470537 переглядiв

    До Києва приїхав глава МЗС Іспанії

     • 234697 переглядiв

    Зеленський: "Я не думав, що ми можемо стільки витримати"

     • 281538 переглядiв

    У росії заявили про повернення до "зернової угоди"

     • 223317 переглядiв

    Користувачів Vodafone попередили про проблеми зі зв’язком

     • 287758 переглядiв

    Ердоган повідомив про поновлення роботи "зернового коридору"

     • 1014078 переглядiв